Embaràs: temps d’espera i preparació

Imatge destacada embaràs

Afortunadament, l’embaràs dura 9 mesos. És probable que a l’inici, moltes famílies desitgem que el procés avanci ràpidament. Tenim ganes que es comenci a notar la panxa, que el nadó es mogui o que el poguem veure en una ecografia. Vivim en el món de la immediatesa i sovint és difícil gestionar l’espera. Afortunadament, la natura és sàvia i ens dóna aquest temps per anar-nos adaptant. Així podem anar assumint totes les novetats, canvis i decisions que haurem d’anar entomant durant l’embaràs.

L’embaràs i la família

L’embaràs és també un bon moment per parar atenció a tot allò que va succeïnt al nostre voltant durant aquest temps. Per una banda hi ha els futurs avis i àvies, que sovint destigen aportar l’ajuda i el suport que calgui. Transmeten també la seva cura i alegria preguntant per l’evolució de l’embaràs i altres situacions viscudes de les que volen ser partícips. Durant aquest procés resulta interessant observar quines són les prioritats, interessos i preocupacions dels qui més ens estimen. No es tracta de jutjar ni d’imposar cap creença o actitud, tan sols de veure i mirar d’entendre on és cadascú. Podem estar-hi d’acord o no, però cal que ens escoltem, agraïm i poguem compartir diferents punts de vista.

Entre nosaltres i els nostres pares hi ha diverses generacions de per mig, per tant és lògic que tinguem maneres diferents de concebre la criança. És molt  necessari recordar que els nostres familiars ens estimen per  sobre de tot. És natural que pensem diferent, però podem ser capaços d’exposar-ho d’una manera amorosa i tranquil·la per a tots.

La societat de consum

Per altra banda tenim a un gegant que reiteradament ens assetja i bombardeja: la societat de consum. L’arribada d’un nadó és per al consumisme una perversa oportunitat per fer-nos creure que necessitem mil i una coses. Si no parem atenció omplirem les nostres llars d’objectes i artefactes ben complexos. Generalment, molts d’aquests solen ser més nocius que no pas beneficiosos. És interessant mirar de prendre-hi consciència, definir un criteri que ens permeti decidir amb coherència. Més endavant aniré comentant i relfexionant sobre els materials que sovint ens semblen indispensables. Parlarem detingudament dels avantatges i desavantatges que presenten i quines possibles alternatives ens podem plantejar.

Malauradament, la informació més interessant i reveladora sovint l’hem d’anar a buscar. Si estem ben informades serem realment conscients dels nostres desitjos i necessitats. Tot això ens ajuda a definir el nostre criteri i a enfortir-nos. El món actual és complex, divers i la quantitat d’informació que tenim a l’abast sovint és abrumadora. Però tenim l’oportunitat de prendre partit, ser responsables i mirar d’oferir als infants noves maneres d’entendre la gran incertesa que ens envolta.

Preparant-nos pels canvis

L’arribada d’una criatura a la família implica un canvi abismal i transcendental. És desitjat i esperat amb moltes ganes, però alhora implica una crisi, una transformació. Un nou membre s’uneix al sistema, i no un qualsevol. Un recent nascut requereix d’una gran energia i dedicació. Això representa un moviment important de l’ordre fins llavors establert.

Tenir present aquesta realitat ens pot ajudar a rebre al nou membre des d’una perspectiva més conscient. Mirant-nos tot això ja li estem donant un lloc i ens estem preparant per al nostre nou paper. És especialment revelador també aquest fet. Fins ara hem estat individus, també un dels membres de la parella. Ara també serem pare o mare, un nou rol que prendrà especial rellevància en les nostres vides.

16 respostes a «Embaràs: temps d’espera i preparació»

 1. Molt interesant! M’ha agradat molt. Espero impacient els nous capitols!
  Molt bona feina Irene, felicitats!

 2. Irene! M’ha agradat moltíssim l’estrena del teu blog, i estic segura que als avis ens ensenyaràs moltes coses. Et felicito per aquesta iniciativa. Fas unes reflexions que sovint ens hauríem de fer tots. Amb tu n’aprendrem, n’estic segura! ENHORABONA!

  1. Ensenyar-vos no ho sé, però inflar-vos el cap segur que sí, jajaja. Nosaltres n’hem daprendre molt de la vostra saviesa i trajectòria vital. Una abraçada i mil gràcies per l’estima i per les teves paraules.

 3. Molt bona reflexió Irene. La veritat que quan arriba el nadó a la família, les mares i els pares en concret, comencem una nova etapa de la vida a la qual arribem, sent també en cert sentit com el nadó, nous en el món, i així com ells aprenen de nosaltres, nosaltres aprenem d’ells i a una velocitat que ni ens imaginàvem.

  1. Totalment d’acord amb tu, Manu. De fet jo crec que nosaltres aprenem més d’ells que no pas a la inversa. De fet, l’arribada d’una criatura a la família és una gran oportunitat de creixement personal i com a parella també. Moltes gràcies per compartir la teva reflexió i el teu temps, una abraçada!

 4. És bonica la relació embaràs i família. Com tens en compte la Gran Família. Reconèixer el valor de la calidesa i l’agraïment, de la cura de l’altre, del saber que hi són i que la seva disposició ajuda.
  Però creus que l’interval real i clar de l’embaràs, ple de canvis físics i de relació amb la parella, realment prepara per l’infant que ve i que es queda per sempre?
  És molt interessant quan dius que la informació més important a la vida l’hem d’anar a buscar i tu ens hi ajudes. Com diu Sherpa_Hong, m’agrada la manera com tens d’encara la vida. Gràcies

  1. Realment prepara… Doncs segur que no, però aquest temps ja finit si més no evidencia el que és a punt de passar i ens pot ajudar d’alguna manera. Perquè com bé dius ja prous canvis es donen en l’embaràs en sí. Potser aquest procés pot és més des de la parella i no de l’embarassada en sí. Moltes gràcies per l’aportació i per les teves paraules d’estima i confiança.

 5. Reflexions molt interessants i autèntiques com ets tu, Irene! Gràcies per crear aquest blog i per compartir amb nosaltres!
  A gaudir d’aquesta nova etapa.
  Una abraçada!
  Cristina

 6. Qualsevol temps d’espera condueix a una transformació d’enorme potencial. En algunes ocasions a més aporten a la teva vida petites persones precioses.

  Gràcies per compartir-ho Irene!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *